KREMNICA: Na Mestskom hrade sa chystá Letná noc múz

15.08.2012 Žiar nad Hronom

Kremnica 15. augusta (TASR) - Národná banka Slovenska – Múzeum mincí a medailí (MMM) Kremnica pozýva všetkých v sobotu 18. augusta na večernú prehliadku expozícií Mestského hradu, ktorá sa uskutoční od 17.30 do 21.00 h. Prehliadku hradného areálu oživia ukážky organovej hudby, ktoré budú znieť v Kostole sv. Kataríny.

"Návštevníci teda budú mať možnosť tento výnimočný hudobný nástroj nielen vidieť, ale aj počuť. Pozrieť si, samozrejme, môžu aj ďalšie expozície a objekty Mestského hradu – Karner, Z archeologického výskumu Mestského hradu a Obrana mesta v Severnej veži, Kremnické zvony a zvonolejári v Malej hodinovej veži a Barokové plastiky v Radnici," informovala Erika Grniaková z NBS - MMM Kremnica.

V Baníckej bašte návštevníkov zabaví Divadlo z domčeka s bábkovým predstavením Janko Hraško s pesničkami pre najmenších o 18.00 a 19.00 h. Pre dospelých je pripravené strašidelné predstavenie Alžbeta de Sade v podaní chodúľového Divadla na vysokej nohe o 20.00 a 21.00 h. "Po zotmení nám odborníci z Krajskej hvezdárne a planetária v Žiari nad Hronom umožnia poodhaliť tajomstvá nočnej oblohy pri pozorovaní priamo v hradnom areáli," dodala Grniaková.

Večerný program podujatia doplnia obľúbené atrakcie, ktoré už k podujatiam múzea jednoducho patria. Šťastie si návštevníci budú môcť vyskúšať pri ryžovaní zlata, šikovnosť zas pri lukostreľbe alebo ručnej razbe mincí.

Pre kreatívnych návštevníkov bude pripravená tvorivá dielňa, kde si budú môcť vytvoriť odznak s vlastným motívom a iné drobnosti podľa svojej fantázie. Tí odvážnejší si môžu nechať vyzdobiť tvár maľovanými motívmi. Prístupná bude tiež veža Kostola sv. Kataríny, ktorá po zdolaní 127 schodov ponúka nádherný výhľad na nočnú Kremnicu a jej okolie.
 

Vyberte región